HAKKıNDA HERşEY MASAL OKU

Hakkında herşey masal oku

Hakkında herşey masal oku

Blog Article

Bir an sonrası olmayabilir dirimında. şayet evetşamazsan o an hissettiklerini, sonrasında bunun için pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim berhayat olmak istediğimi’ dersin…”

En önemlisi de öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu yaşlardaki çocuklar yürekin artık musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz yararlı olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak farkındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme kabiliyetlerini geliştireceklerdir.

Hatta, bu tasarda, masalların çocukların birey zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara maşeri bileğerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler aracılığıyla hayata dayalı dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

Hatta, bu makaleda, masalların çocukların romanesk zekasını ve toplumsal becerilerini elbette desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına nasıl katkıda bulunduğu incelenecek.

Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki ekol yaşantısında da kitap okuyan bir fert olabilmesi dâhilin mutlaka bu allıkışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona biçim olursanız o da kitaplara olan allıkışkanlığını haydi haydi kazanacaktır.

Sonra, Tansık Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi azıcık henüz ilimlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Hakim Büyük peder:

Bilge Büyük baba ise hiçbir konuğuna soru sormadığı sinein “Bir derdin mi var kızım, sual etmek istediğini illet sormuyorsun?” dememiş mevzuğuna. Günler hakeza rahatıp gitmeye, konuklar da bu okşayıcı kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişilenme oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak masal oku kucakin bir deneyime methalmek istemişti. Vezirleri ile…

Bir varmış bir yokmuş, evvel çağ zarfında kalbur saman içinde yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller de dile gelip hep bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir ruz olsun bizi koklamadın. Her gün “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gine bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada tığ bile o maceraya atılalım.

Kökleşik masalların çağcıl eğitim bilimi metodlarıyla elbette bütünleşmiş edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk gökçe yazınının bu masalları nasıl yine yorumladığı ele kızılınacak.

Her öykü, onlar dâhilin rahatlatıcı bir macera, her sahife gailesiz bir uykuya sadık atılan bir aşama olacak.

Report this page